Wykonanie
![](/Data/Images/glutenfreebreakfast.blogspot.com\2014_slash_10_slash_371-weganska-dyniowa-drozdzowka-ze/l/603954848.JPG)
![](/Data/Images/glutenfreebreakfast.blogspot.com\2014_slash_10_slash_371-weganska-dyniowa-drozdzowka-ze/l/169414671.JPG)
![](/Data/Images/glutenfreebreakfast.blogspot.com\2014_slash_10_slash_371-weganska-dyniowa-drozdzowka-ze/l/434292654.JPG)
Przepis:- 10 g świeżych
drożdży- łyżka
mąki migdałowej- 3 łyżki
mąki kukurydzianej- łyżka
cukru trzcinowego- 1/4 szkl
napoju sojowego o smaku
waniliowym- 3 łyżki pueere z dyni+ dowolna ilość
śliwekDrożdże pokruszyć. Dodać do nich
mąki,
cukier i
napój. Wymieszać i odstawić na 10 - 15 minut do wyrośnięcia. Połączyć z pueere
dyniowym. Całość ułożyć w naczyniu a środek wypełnić
śliwkami.Wierzch posypać
płatkami migdałów i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 minut. Smacznego!Za te śniadanie zabierałam się długo , zdecydowanie za długo . Marzyłam o domowej drożdżówce latem z
malinami,
jagodami,
truskawkami ... ale nic z tego nie wyszłoZa to ze
śliwkami nie mogła odpuścić , zwłaszcza jeśli mam wolny poranek ;)A wczoraj wieczorem dzięki porannemu postowi Wiktorii raczyłam się
marchewkowym budyniem, ja zrobiłam go po swojemu, bo do środka dodałam jeszcze
dynię. Dużą dawkę beta karotenu dostarczyła swojemu organizmowi ;)
![](/Data/Images/glutenfreebreakfast.blogspot.com\2014_slash_10_slash_371-weganska-dyniowa-drozdzowka-ze/l/-2041410418.JPG)
Przepis;'inspiracja- 200 ml
napoju sojowego naturalnego + 0,5 szkl do rozmieszania budyniu- 2
marchewki starte na tarce o drobnych oczkach- 3 łyżki pueere z dyni- łyżka budyniu
waniliowego ( u mnie bezglutenowy)-
cynamon200 ml
napoju zagotować wraz z
marchewką i pueere. Następnie całość zmiksować i jeszcze przez chwilę podgotować . Do całości dodać
budyń rozmieszany w 0,5 szkl
napoju i gotować do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego ! ;)