ßßß Cookit - przepis na 290. Tooooofuuucznica, w wersji słodkiej, obsypana SŁONECZNYM POLEM

290. Tooooofuuucznica, w wersji słodkiej, obsypana SŁONECZNYM POLEM

nazwa

Wykonanie

Tofucznica smażona na oleju kokosowym z malinami , borówkami , jeżynami , śliwkami i ziarenkami Słoneczne pole. Podane z grzankami z domowego chleba gryczanego z masłem orzechowym / awokado .
Przepis:
- 200 g tofu
- łyżeczka oleju kokosowego
- 40 ml wody
+ dowolne dodatki
Olej rozgrzać na patelni. W między czasie tofu rozgnieść widelcem i umieścić na rozgrzanej patelni.
Smażyć do uzyskania złocistego koloru. Następnie dodać wodę i jeszcze przez chwilkę podsmażyć.
Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !
Tofu owładnęło moją kuchnię . Ale to właśnie one zastępuje mi serki na moim małym ''detoksie''.
Na razie udaję mi się wytrzymać bez nabiału , ale co będzie dalej ...
Czas pokarzę
Do dzisiejszego śniadania użyłam kolejną mieszankę od Ziarenkowo -SŁONECZNE POLE
Jest to mieszanka:
- prażonych ziaren sezamu
- słonecznika
- siemienia lnianego
Ale i samego zdrowia i pełna witamin.
Wpływa na przemianę materii, stan naszej skóry ( na pozytywny i piękny oczywiście) , pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu .
Można ją używać zarówno do sałatek warzywnych , owocowych , kanapek , musli a nawet posypać wierzch domowego chlebka czy bułeczek .
A co ja mogę do tego dodać :
Mieszanka świetnie wkomponowała się w smaki mojej ''jajeczniczki wegańskiej'' .
Nadała jej troszkę innego smaku no i większej chrupkości.
Nie przebija cynamonowej , ale jest równie smaczna .
Już niedługo wykorzystam ją do kolejnych pysznych dań ;)
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/07/290-tooooofuuucnica-w-wersji-sodkiej.html