Wykonanie
Po raz kolejny szukałam przepisu na
chleb i oto co mam dzisiaj dla Was do zaproponowania. Mam nadzieję, że tak ziarnisty
chleb będzie Wam smakował tak bardzo jak mnie :)
PRZEPIS:Składniki:100 g pestek
słonecznika100 g pestek dyni50 g
orzechów (u mnie przewaga
migdałów, ale też kilka laskowych)50 g
amarantusa50 g nasion
siemienia lnianego7 łyżek zmielonego
siemienia lnianego5 łyżek
oleju kokosowego0,5 łyżeczki
soli1,5 szklanki
płatków owsianych1 szklanka
wody1. Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski
2. Wlewamy
wody i mieszamy dokładnie łyżką
3. Przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego w 180 st. C piekarnika. Pieczemy 60 minut.
Wyciągamy z formy i czekamy aż ostygnie, aby móc kroić
chleb musi być zimny nie bezpośrednio z piekarnika. Najlepiej włożyć go po przestygnięciu do lodówki, wtedy lepiej się kroi i się nie kruszy.....i GOTOWE !!!