Wykonanie


Tofucznica smażona na
oleju kokosowym z
malinami ,
borówkami ,
jeżynami ,
śliwkami i ziarenkami
Słoneczne pole. Podane z grzankami z domowego
chleba gryczanego z
masłem orzechowym /
awokado .Przepis:- 200 g
tofu- łyżeczka
oleju kokosowego- 40 ml
wody+ dowolne dodatki
Olej rozgrzać na patelni. W
między czasie
tofu rozgnieść widelcem i umieścić na rozgrzanej patelni.Smażyć do uzyskania złocistego koloru. Następnie dodać
wodę i jeszcze przez chwilkę podsmażyć.Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !
Tofu owładnęło moją kuchnię . Ale to właśnie one zastępuje mi
serki na moim małym ''detoksie''.Na razie udaję mi się wytrzymać bez
nabiału , ale co będzie dalej ...Czas pokarzęDo dzisiejszego śniadania użyłam kolejną mieszankę od Ziarenkowo -
SŁONECZNE POLE

Jest to mieszanka:- prażonych ziaren
sezamu-
słonecznika-
siemienia lnianegoAle i samego zdrowia i pełna witamin.Wpływa na przemianę materii, stan naszej skóry ( na pozytywny i piękny oczywiście) , pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu .Można ją używać zarówno do sałatek warzywnych ,
owocowych , kanapek ,
musli a nawet posypać wierzch domowego
chlebka czy bułeczek .A co ja
mogę do tego dodać :Mieszanka świetnie wkomponowała się w smaki mojej ''jajeczniczki wegańskiej'' .Nadała jej troszkę innego smaku no i większej chrupkości.Nie przebija cynamonowej , ale jest równie smaczna .Już niedługo wykorzystam ją do kolejnych pysznych dań ;)