Ciacho wilgotne i delikatne w smaku, czyli takie jaki powinien być dobry sernik. Do tego bardzo proste do zrobienia. Idealne do niedzielnej kawy.Składniki:kruchy spód5 żółtek3 łyżki cukru1 łyżka cukru waniliowego3 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia200 g masłamasa serowa1 i 1/2 kg sera białego8 żółtek1 jajko1/2 szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowegosok z 1 cytryny100 g masła1 budyń śmietankowy2 łyżki kaszy manny1/3 szklanki olejupianka z kokosem6 białek3 łyżki cukru150 g kokosuZarabiamy ciasto.Żółtka rozcieramy z cukrem i cukrem waniliowym, Mąkę przesiewamy do dużej miski razem z proszkiem do pieczenia. Łączymy zawartość obu naczyń. Dodajemy masło i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Owijamy je następnie folią i schładzamy godzinę w lodówce.Przygotowujemy masę serową.Ser przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (tarcza o drobnych oczkach) trzykrotnie. Żółtka i jajko miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel. Dodajemy sok z cytryny, miękkie masło, budyń w proszku, kaszę mannę i olej. Do piany dodajemy stopniowo ser, cały czas miksując, aż powstanie puszysta masa.Ubijamy piankę kokosową (można zacząć, gdy pierwszą część ciasta włożymy do piekarnika, żeby białka nie opadły - patrz niżej).Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Delikatnie wkręcamy w nią kokos.Składamy ciacho.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kruchym ciastem wylepiamy spód i nakłuwamy go widelcem. Wylewamy masę serową. Sernik pieczemy ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Na 20 minut przed końcem pieczenia wykładamy na wierzch pianę kokosową.