ßßß
Cookit - przepis na Sola na parze z kalafiorem i koperkowym sosem (bez nabiału)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sola na parze z kalafiorem i koperkowym sosem (bez nabiału)
Składniki
Sól
Kalafior
Mleko
Ryż
Mąka ziemniaczana
Masło
Gałka muszkatołowa
Pieprz
Cytryna
Skóra z cytryny
Koperek
Wykonanie
Składniki:· filety z
soli
· kilka różyczek
kalafiora
· szklanka
mleka
ryżowego
· łyżeczka
mąki ziemniaczanej
· łyżeczka
masła
klarowanego·
gałka muszkatołowa
do smaku·
sól
·
pieprz
· sok z połowy
cytryny
·
skóra z cytryny
· pęczek
koperku
Oczyszczony
filet z dorsza
lekko solimy i
pieprzymy
. Różyczki
kalafiora
i
filet z dorsza
gotujemy na parze -
rybę
ok. 12 minut, małe różyczki
kalafiora
ok. 15-20 minut. Do
wody
do gotowania możemy dorzucić ulubione przypraw- kilka ziaren
ziela angielskiego
,
listek laurowy
.W garnku rozpuszczamy
masło
, dodajemy łyżeczkę
mąki ziemniaczanej
. Dokładnie mieszamy i zalewamy zimnym
mlekiem
ryżowym
. Gotujemy aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
,
gałką muszkatołową
,
sokiem
i
skórką z cytryny
. Dodajemy drobno posiekany
koperek
. Podajemy z uparowaną
rybą
i
kalafiorem
. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/06/sola-na-parze-z-kalafiorem-i-koperkowym.html
Przepisy powiązane
Kalafior pod beszamelem
Cauliflower Cheese czyli kalafior zapiekany z serem
Poprostu łosoś na kołderce z puree kalafiorowego
Łosoś pieczony z beszamelem
Puree z kalafiora
Składniki powiązane (0)