ßßß
Żytnie pierogi nadziane ricottą, miętową galaretką (Gunz), mleczną czekoladą (Torras) i borówkami zapieczone w kokosowym tofurniku podane z truskawkami, poziomkami i mango; woda kokosowa bio (Tropicai)
/przepis własny/kilka gotowych pierogów z dowolnym nadzieniem(z TEGO przepisu z tą różnicą, że mąkę pszenną pełnoziarnistą zastąpiłam żytnią razową)150 g tofu naturalnegołyżka mąki kokosowejjajkosól2 łyżki cukru z kwiatu kokosamasło do wysmarowania naczynia1/3 łyżeczki cukru waniliowegoNagrzać piekarnik do temp. 180 stopni.Tofu zmiksować z jajkiem, solą, mąką kokosową i cukrem z kwiatu kokosa.Do natłuszzczonego naczynia przełożyć masą tofurnikową.Umieścić pierogi na wierzchu masy.Piec około 25-30 minut.Podawać z owocami i wodą kokosową.Smacznego :)