ßßß Cookit - przepis na PIEROGI ZAPIEKANE Z TOFU

PIEROGI ZAPIEKANE Z TOFU

nazwa

Wykonanie

Żytnie pierogi nadziane ricottą, miętową galaretką (Gunz), mleczną czekoladą (Torras) i borówkami zapieczone w kokosowym tofurniku podane z truskawkami, poziomkami i mango; woda kokosowa bio (Tropicai)
/przepis własny/
kilka gotowych pierogów z dowolnym nadzieniem
(z TEGO przepisu z tą różnicą, że mąkę pszenną pełnoziarnistą zastąpiłam żytnią razową)
150 g tofu naturalnego
łyżka mąki kokosowej
jajko
sól
2 łyżki cukru z kwiatu kokosa
masło do wysmarowania naczynia
1/3 łyżeczki cukru waniliowego
Nagrzać piekarnik do temp. 180 stopni.
Tofu zmiksować z jajkiem, solą, mąką kokosową i cukrem z kwiatu kokosa.
Do natłuszzczonego naczynia przełożyć masą tofurnikową.
Umieścić pierogi na wierzchu masy.
Piec około 25-30 minut.
Podawać z owocami i wodą kokosową.
Smacznego :)
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/07/zapiekane-pierogi-z-tofu.html