ßßß
Bananowo- nerkowcowy omlet z ciecierzycy podany z borówkami, truskawkami i brzoskwinią karmelizowaną w kremie miodowym


/przepis autorski//1 porcja/100 g ugotowanej ciecierzycy (lub z puszki)30 g mąki z ciecierzycy (może być inna)10 g masła z nerkowców (lub z innych orzechów)szczypta soliłyżeczka pasty waniliowejpół dużego bananałyżeczka miodu drahimskiego2 jajka1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczeniaWszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Smażyć na porządnie rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Przy przewracaniu należy szczególnie uważać, gdyż jest miękki i łatwo go zdeformować łopatką. Omlet smaży się bardzo szybko, dlatego należy pilnować, aby się nie przypalił.Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami.Smacznego!