Wykonanie
            Ciasta 
bananowe piekę dość często, bo dość często zalegają u mnie dojrzałe 
banany. Tym razem ciasto, a właściwie chlebek 
bananowy z 
truskawkami . Bardzo prosty do zrobienia, nie za słodki, dość lekki jak na 
bananowe ciasto(choć dalej wilgotny), z odrobiną 
truskawkowego smaku, w sam raz na 
truskawkowy sezon.

250 g 
mąki samorosnącej (lub zwykłej, z jedną łyżeczką 
proszku do pieczenia i szczyptą 
soli)1 łyżeczka 
proszku do pieczenia100 g 
masła, miekkiego3 bardzo dojrzałe 
banany3 
jajka115 g 
brązowego cukrukilkanaście małych 
truskawekPiekarnik nagrzewamy do 180 st C. Natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia keksówkę o długości 30 cm.
Masło ucieramy z 
cukrem, dodajemy 
jajka, rozgniecione 
banany i dokładnie mieszamy. Dodajemy 
mąkę i 
proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wykładamy do blaszki.Pieczemy przez ok 45 minut.
