Wykonanie
            
Zdrowe i pożywne babeczki z pełnoziarnistej 
mąki, gdzie 
słodycz banana i dyni została przełamana ostrością 
imbiru, w sam raz na drugie śniadanie :)Składniki na 12 babeczek:2 bardzo dojrzałe 
bananyszklanka musu 
dyniowego1/3 szklanki 
brązowego cukru1 
jajko1/3 kostki 
masła1 1/2 szklanki 
mąki żytniej pełnoziarnistej3 łyżki kandyzowanego 
imbiruszczypta 
soliłyżeczka 
proszku do pieczeniaDynię kroimy w kostkę, lekko podlewamy 
wodą i dusimy do miękkości. Ostudzoną 
dynię miksujemy i odmierzamy jedną szklankę. 
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy 
cukier, rozbełtane 
jajko w temperaturze pokojowej, 
masło roztopione wcześniej i wystudzone oraz resztę składników i mieszamy, niby można mikserem ale ja dziobałam 
banany widelcem i tak też dokończyłam ciasto. A na koniec dodajemy mój sekretny składnik - kandyzowany 
imbir pokrojony na drobne kawałki.Ciasto nakładamy do formy na muffiny wyłożonej papierkami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na mniej więcej 25 minut.Smacznego!

Przepis bierze udział w konkursie gdzie można wygrać taką książkę.