Wykonanie
            Na to ciasto nie potrzebujecie dużo czasu ani specjalnych składników, to całkiem zwyczajne ciasto, ale mięciutkie i bardzo smaczne, w sam raz do popołudniowej 
kawy czy 
herbaty.Nie 
będę się rozpisywać, sami najlepiej wypróbujcie ;-)Można dodać 
rodzynki lub posiekane 
orzechy lub posiekaną 
czekoladę dla urozmaicenia.


przepis własnyśrednia forma do pieczenia3 przejrzałe 
banany2 duże 
jajka wiejskie1/2 szklanki roztopionego 
masła1/2 szklanki 
cukru brązowego1. 5 szklanki 
mąki1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaszczypta 
soliwaniliasok z połowy 
cytrynyPrzesiewamy do miski 
mąkę z proszkiem, 
solą i 
cukrem z 
wanilią.
Banany bendujemy z 
sokiem z cytryny na mus.W osobnej misce ucieramy 
jajka z 
cukrem na puszystą masę, dodajemy partiami 
masło i krótko miksujemy tak by masa nie straciła puszystości.Teraz dodajemy mus 
bananowy i po trochu 
mąki i miksujemy tylko do połączenia składników.Formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy 
mąką i wylewamy masę.Pieczemy w piecyku rozgrzanym do 175 stopni przez ok. 40 minut ( do suchego patyczka), nie pieczemy więcej niż potrzeba, bo ciasto będzie przesuszone.
