Wykonanie
Herbaciane placuszki z
ciecierzycy podane z
malinami,
serkiem wiejskim i paluszkami w
czekoladzie z zieloną
herbatą MatchaPrzepis...
/przepis własny//1 porcja/150 g ugotowanej
ciecierzycy50 g
mąki (u mnie z ekologiczna z pszenicy płaskurki,ale może być zwykła pszenna tortowa)10 g
mąki z
ciecierzycy (można zastąpić dowolną
mąką)2 łyżki
masła orzechowegoszczypta
solipół
bananajajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia+
maliny (dostałam w promocji z 8 zł na 1 zł! :))Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę,która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.Patelnię rozgrzać i dokładnie natłuścić, a następni umieścić na niej foremki.Gotowe ciasto przełożyć natłuszczonych foremek.Smażyć około 3 minut, następnie przewrócić foremki na drugą stronę i smażyć jeszcze około 1-2 minut.Ostrożnie wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!Paluszki Pocky i
herbatę Sencha wypatrzyłam w sklepie internetowym