Wykonanie
Herbaciane gofry z
ciecierzycy podane z musem z
mango i surowymi
pistacjami/przepis własny//1 porcja/150 g ugotowanej
ciecierzycy50 g
mąki (u mnie z pszenicy kamut, ale może być zwykła pszenna tortowa)10 g
mąki słonecznikowej (można zastąpić
mąką)2 łyżki
masła orzechowegoszczypta
solipół
bananajajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniaok. 100-150 ml mocnego naparu z
herbatyWszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej dobrze rozgrzanej gofrownicy.Piec około 4 minut (jeżeli gofrownica ma mniejszą moc, to dłużej).Uwaga: gofry są gotowe gdy można swobodnie otworzyć urządzenie,a para przestanie się z niego ulatniać.Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!