Wykonanie
Jeszcze Was trochę pomęczę tymi goframi i...
truskawkami :)
Herbaciano-
krówkowe gofry z
ciecierzycy podane z musem
truskawkowym,
truskawkami i
kokosowym serkiem wiejskim*
* z mleczkiem i
mąką kokosowąHERBACIANE GOFRY Z
CIECIERZYCY/przepis własny/
/1 porcja/
150 g ugotowanej
ciecierzycy50 g
mąki (u mnie z pszenicy durum)
10 g sproszkowanego
masła orzechowego (można zastąpić
mąką)
2 łyżki Dolce di Latte (można zastąpić innym słodkim kremem)
szczypta
solipół
bananajajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniaok. 100-150 ml mocnego naparu z
herbaty Basilur Frosty
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.
Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej dobrze rozgrzanej gofrownicy.
Piec około 4 minut (jeżeli gofrownica ma mniejszą moc, to dłużej).
Uwaga: gofry są gotowe, gdy się przyrumienią i gdy można swobodnie otworzyć urządzenie.
Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!