ßßß
            
        
Herbaciano-krówkowe gofry z ciecierzycy podane z musem truskawkowym, truskawkami i kokosowym serkiem wiejskim*
* z mleczkiem i mąką kokosowąHERBACIANE GOFRY Z CIECIERZYCY/przepis własny//1 porcja/150 g ugotowanej ciecierzycy50 g mąki (u mnie z pszenicy durum)10 g sproszkowanego masła orzechowego (można zastąpić mąką)2 łyżki Dolce di Latte (można zastąpić innym słodkim kremem)szczypta solipół bananajajko1/3 łyżeczki proszku do pieczeniaok. 100-150 ml mocnego naparu z herbaty Basilur FrostyWszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej dobrze rozgrzanej gofrownicy.Piec około 4 minut (jeżeli gofrownica ma mniejszą moc, to dłużej).Uwaga: gofry są gotowe, gdy się przyrumienią i gdy można swobodnie otworzyć urządzenie.Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!