Wykonanie
Jeszcze Was trochę pomęczę tymi goframi i...
truskawkami :)

Herbaciano-
krówkowe gofry z
ciecierzycy podane z musem
truskawkowym,
truskawkami i
kokosowym serkiem wiejskim*

* z mleczkiem i
mąką kokosowąHERBACIANE GOFRY Z
CIECIERZYCY/przepis własny//1 porcja/150 g ugotowanej
ciecierzycy50 g
mąki (u mnie z pszenicy durum)10 g sproszkowanego
masła orzechowego (można zastąpić
mąką)2 łyżki Dolce di Latte (można zastąpić innym słodkim kremem)szczypta
solipół
bananajajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniaok. 100-150 ml mocnego naparu z
herbaty Basilur FrostyWszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej dobrze rozgrzanej gofrownicy.Piec około 4 minut (jeżeli gofrownica ma mniejszą moc, to dłużej).Uwaga: gofry są gotowe, gdy się przyrumienią i gdy można swobodnie otworzyć urządzenie.Wyjąć i podawać od razu z ulubionymi dodatkami.Smacznego!