ßßß
 sposób przygotowania : cebule obrałam i pokroiłam w cienkie piórka. Rozgrzałam rondel i na dno wsypałam cukier. Kiedy zaczął się karmelizować wlałam miód i po chwili wsypałam cebulę, od razu trochę posoliłam - wymieszałam, smażyłam mieszając kilka minut. Gdy cebula się zeszkliłam wlałam ocet i dusiłam aż cebula zmiękła a płyn zredukował. Doprawiłam do smaku pieprzem, solą i dodałam tymianek.Kaszę zalałam ok. 3/4 szkl. wody i gotowałam pod przykryciem ok. 10 minut aż wchłonęła cały płyn. Powinna być jeszcze leciutko twardawa. Przestudziłam.Ramekiny posmarowałam od środka tłuszczem i wysypałam parmezanem - po łyżce na naczynko. Kaszę wymieszałam z 2 łyżkami sera i rozłożyłam sprawiedliwie na dno każdej miseczki. Na kaszę nałożyłam cebulę. W składnikach zrobiłam wgłębienie i wbiłam po 1 jajku na porcję. Wierzch posypałam resztą sera.Zapiekałam ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C
sposób przygotowania : cebule obrałam i pokroiłam w cienkie piórka. Rozgrzałam rondel i na dno wsypałam cukier. Kiedy zaczął się karmelizować wlałam miód i po chwili wsypałam cebulę, od razu trochę posoliłam - wymieszałam, smażyłam mieszając kilka minut. Gdy cebula się zeszkliłam wlałam ocet i dusiłam aż cebula zmiękła a płyn zredukował. Doprawiłam do smaku pieprzem, solą i dodałam tymianek.Kaszę zalałam ok. 3/4 szkl. wody i gotowałam pod przykryciem ok. 10 minut aż wchłonęła cały płyn. Powinna być jeszcze leciutko twardawa. Przestudziłam.Ramekiny posmarowałam od środka tłuszczem i wysypałam parmezanem - po łyżce na naczynko. Kaszę wymieszałam z 2 łyżkami sera i rozłożyłam sprawiedliwie na dno każdej miseczki. Na kaszę nałożyłam cebulę. W składnikach zrobiłam wgłębienie i wbiłam po 1 jajku na porcję. Wierzch posypałam resztą sera.Zapiekałam ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C