Wykonanie
Cóż tu dużo mówić, pychota!Dlatego przejdę od razu do przepisu!

Składniki:1 kg
czerwonej cebuli2 łyżeczki
cukru brązowego1 łyżka
miodu2 łyżki
octu balsamicznego1 ząbek
czosnkuświeży
tymianeksól.,
pieprzPrzepis nie ma w sobie
oleju, ani
oliwy - polecam więc każdemu!Obrałam
cebulki i pokroiłam, tak jak widać na zdjęciu w półksiężyce.


Na patelni rozpuściłam
cukier i wrzuciłam
cebulkę.

Chwilę podsmażyłam, dodałam
miód, poszatkowany
czosnek...

...
ocet balsamiczny i
sól, aby
cebulka puściła
soki.

Płyn szybko odparował - dlatego
potem podlewałam
cebulkę wodą. Dusiłam tak ok. 25 minut - do całkowitej miękkości.

Dodałam
przyprawy do smaku. A smak, jest nieprzeciętny. Słodko - słony z aromatem
tymianku i
czosnku.

Świetny dodatek do
mięs, kanapek, tostów, na ciepło, na zimno!