ßßß
Składniki:1 kg czerwonej cebuli2 łyżeczki cukru brązowego1 łyżka miodu2 łyżki octu balsamicznego1 ząbek czosnkuświeży tymianeksól., pieprzPrzepis nie ma w sobie oleju, ani oliwy - polecam więc każdemu!Obrałam cebulki i pokroiłam, tak jak widać na zdjęciu w półksiężyce.
Na patelni rozpuściłam cukier i wrzuciłam cebulkę.
Chwilę podsmażyłam, dodałam miód, poszatkowany czosnek...
...ocet balsamiczny i sól, aby cebulka puściła soki.
Płyn szybko odparował - dlatego potem podlewałam cebulkę wodą. Dusiłam tak ok. 25 minut - do całkowitej miękkości.
Dodałam przyprawy do smaku. A smak, jest nieprzeciętny. Słodko - słony z aromatem tymianku i czosnku.
Świetny dodatek do mięs, kanapek, tostów, na ciepło, na zimno!