ßßß
składniki:2 szklanki marynowanych kurek (razem z marchewką i cebulką z marynaty)1/2 strąka papryki żółtej1/2 strąka papryki czerwonej1 cebula czerwona2 - 3 jajka1/2 szkl. kukurydzy konserwowej4 łyżki posiekanego koperku2 łyżki posiekanych listków natki pietruszki3 - 5 łyżek majonezudo smaku: sól, pieprz, odrobina cukrusposób przygotowania: jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Papryki oczyściłam, pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroiłam w piórka, sparzyłam i osączyłam. Do miski wrzuciłam osączone z zalewy grzybki (garść odłożyłam do dekoracji), razem z marchewką i cebulką bo były w słoiku, dodałam paprykę, cebulę, kukurydzę, posiekaną zieleninę i jajka - wymieszałam. Doprawiłam i dodałam majonez, wymieszałam dokładnie.Sałatkę dobrze jest schłodzić przynajmniej godzinę przed podaniem. Jeśli macie kurki bez marchewki i cebulki to możecie dodać np. 2 pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Ja taką sałatkę podaję do pieczonych mięs i wędlin.