ßßß
składniki:1 duża żółta papryka200 g kukurydzy konserwowej1 jajko1/3 cebuli2 łyżki majonezu1 marchewka3 plasterki żółtego sera, dałam Radamer, nieco słodkawy1/2 pęczka cienkiego szczypiorkudo smaku: sól, pieprz mielonysposób przygotowania: Marchewkę oskrobałam, ugotowałam na półtwardo w osolonym i posłodzonym wrzątku, zestrugałam cienkie wstążki wzdłuż korzenia obieraczką do warzyw. Jajko ugotowałam, ostudziłam, obrałam ze skorupki, posiekałam. Kukurydzę osączyłam z zalewy. Paprykę umyłam, usunęłam gniazdo nasienne, miąższ pokroiłam w drobną kostkę. Paprykę, jajko, kukurydzę wymieszałam, dodałam posiekaną drobno cebulkę, majonez, doprawiłam solą i pieprzem. Porcje sałatki wyłożyłam na talerze, dookoła ułożyłam pierścionki zwinięte z plasterków marchewki, przybrałam kawałkami żółtego sera i posypałam szczypiorkiem. Prosto i pysznie.