ßßß

Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu jako przekąskę oraz element śniadania.Każdemu amatorowi tuńczyka oraz faszerowanych jaj z pewnością zasmakuje to połączenie.
6 jajekok. 180 g tuńczyka z puszki w sosie własnym2 łyżki majonezuok. 40 g żółtego serałyżeczka drobno posiekanej cebulki (można pominąć)sólpieprzJajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka. Majonez wraz z żółtkami rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.Cebulkę bardzo drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem.Każdą połówkę jaja faszerujemy powstałą pastą (po ok. łyżce).Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i oprószamy szczypiorkiem.Inne przepisy na jaja faszerowane znajdziemy tutaj








