ßßß
masa dekoracyjna :90 g masła90 g cukru pudru90 g mąki tortowej1 białko1/3 łyżeczki czerwonego barwnikabiszkopt :szklanka mąki tortowejszklanka cukru3 jajka1/3 szklanki wodynadzienie :330 ml śmietanki 30%3 łyżki cukru pudru1/4 szklanki gorącej wodyłyżka żelatynykilka dużych truskawekMasa dekoracyjna : Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem.Dodać białko i zmiksować.Dodać mąkę i całość zmiksować - ciasto będzie gęste.Na koniec miksowania dodać czerwony barwnik i wymieszać aż kolor będzie jednolity.Masę przełożyć do szprycy.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Wyciskać serduszka z czerwonego ciasta na papier.Wstawić do lodówki na minimum 10 minut.Biszkopt : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać mąkę, wodę, żółtka i z miksować na puszystą masę.Ostrożnie przełożyć na papier do pieczenia z serduszkami, nie mieszać aby nie rozetrzeć serduszek - ewentualnie z wierzchu delikatnie wyrównać.Piec w 200 st.C przez 17 minut.Gorącą roladę przełożyć na ściereczkę, zdjąć papier z ciasta i zrolować wzorem do zewnątrz razem ze ściereczką.Zostawić do wystygnięcia.Nadzienie: Żelatynę rozpuścić w gorącej wody i zostawić do ochłodzenia - żelatyna nie może też za bardzo się schłodzić by nie zastygła.Ubić śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno.Dodać przestudzoną żelatynę, zmiksować i wstawić krem na chwilę do lodówki.Truskawki pokroić na małe kawałki.Ostudzoną roladę ostrożnie rozwinąć, nałożyć krem i rozsypać truskawki.Zawinąć roladę ponownie, przełożyć na talerz i wstawić do lodówki na min. godzinę.


