Wykonanie

Serves: 6Preparation: 40 minutesCook: 3 hoursPorcje: 6Przygotowanie: 40 minutGotowanie: 3 godziny240 g tomatoesSalt and ground white pepper240 g zucchini240 eggplants15 g fresh rosemary leaves30 g
pine nuts60 g black olives,chopped50 ml extra
olive oil150 g
mozzarella12 slices white bread150 g aragula(rocket)18 g fresh basil leaves240 g
pomidorówSól i zmielony
biały pieprz240 g
cukinii240 g
bakłażana15 g świeżych liści
rozmarynu30 g
orzeszków piniowych60 g czarnych
oliwek,pokrojonych50 ml
oliwy extra virgin150
mozzarelli12 kromek
chleba tostowego150 g
rukoli18 g świeżych liści
bazylii1 Preheat the oven to 80'C . Cut the tomatoes in
thin slices, place on a baking sheet and brush with
olive oil; season with salt and pepper. Dry the sliced tomatoes in the oven for about 2 hours.2 Increase the oven temperature to 140'C. Wash and slice the zucchini and eggplants finely. Brush a baking sheet with
olive oil and place the sliced vegetables on it; season generously with salt and pepper and roast for 40 minutes until golden.3 Prepare a black
olive sauce. Fry the rosemary for 3 minutes in hot oil;drain. Put the herbs into the bowl of a food processor. Add the
pine nuts and chopped olives;puree. Incorporate the
olive il and season to taste with salt and pepper.4 Cut the
mozzarella in
very thin slices, season with salt and pepper and set aside. Toast the bread. Wash drain and chop the aragula and season with the black
olive sauce.5 Assemble the sandwiches: put a slice of toast on a cutting board, cover with some seasoned aragula then
mozzarella ,eggplant, zucchini, dried tomatoes slices and basil leaves;top with a piece of toast

1 Rozgrzej piekarnik do 80'C. Pokrój
pomidora w cienkie plasterki, połóż na papierze do pieczenia i
skrop oliwą; dopraw
solą i pieprzez. Susz
pomidory w piekarniku przez ok 2h.2 Podnieś temperaturę do 140'C. Umyj i pokrój na cienkie plasterki
cukinie i
bakłażana.
Skrop papier do pieczenia
oliwą i połóż na nim warzywa. Dopraw
solą i
pieprzem i piecz dopóki nie będą złociste.3 Przygotuj
oliwkowy sos. Smaż
rozmaryn przez 3 min. Włóż
zioła do robota kuchennego. Dodaj
orzeszki piniowe i pokrojone
oliwki; zmiksuj dokładnie. Wlej
oliwę oraz dopraw
solą i
pieprzem.4 Pokrój
mozzarelle na cienkie plasterki, dopraw
sola i
pieprzem.Umyj ,wysusz i pokrój
rukole ;dopraw
oliwkowym sosem.5 Na tacce położ kromkę
chleba, połóż na niej
rukole,następnie nałóż
mozzarelle,
bakłażana,
cukinie,
suszone pomidory i liście
bazylii; przykryj drugą kromką
chleba.