Wykonanie
Dziś zaczynamy okres Adwentowy. Czas zacząć przygotowania do świąt. Zaczynamy od świątecznego ciasta. W końcu niedługo Mikołajki, dlatego trzeba czymś poczęstować naszego Mikołaja. Lekko piernikowe choinki będą idealnym prezentem. :)Świąteczne brownieprzepis na formę o wymiarach 20cm x 20cm

CIASTO:100g
masła100g
gorzkiej czekoladyszklanka
mąkiszklanka
cukru4 łyżki
kakao2
jajkałyżeczka świeżego, startego
imbirupół łyżeczki ekstraktu z
waniliipół łyżeczki
gałki muszkatałowejpół łyżeczki
cynamonuszczypta
soli+
lukier+ kolorowe
cukierkiW garnku z grubym dnem rozpuść
masło i
czekoladę, ciągle mieszając, aby się nie przypaliły. Pozostaw do ostygnięcia. Do misy miksera dodaj pozostałe składniki, następnie dodaj
masło z
czekoladą i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Gotową masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30. minut. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia, a następnie pokrój ciasto w trójkąty. Udekoruj lukrem i
cukierkami, tak aby przypominały choinkę.Smacznego :)


