ßßß
250g czerwonej fasoli z puszki2 jajka3 łyżeczki kakaoduży banan100g serka homogenizowanego100g powideł śliwkowych ( najlepiej domowych)łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej1/2 łyżeczki imbirugarść orzechów włoskichFasolę odsącz z zalewy i przemyj pod bieżącą wodą. Do dużej miski przełóż fasolę, jajka, banana, serek i powidła i dokładnie zblenduj do uzyskania gładkiej masy.Dodaj kakao, przyprawy i proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj, do uzyskania gładkiej konsystencji.Masę przełóż do keksówki. Na wierzch ciasta poukładaj kawałki orzechów włoskich.Piecz ok. 25. minut w 190 stopniach. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia.
Angelika KnopLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.You Might Also Like