ßßß Cookit - przepis na Grillowane kiełbaski z kurczaka z pastą z awokado

Grillowane kiełbaski z kurczaka z pastą z awokado

nazwa

Wykonanie

Kie ł baski drobiowe to przepis na domową kie ł bas ę z kurczaka, idealn ą na grilla, na imprez ę, na ś niadanie, do kanapek. Przyrz ą dzenie tych pysznych kie ł basek drobiowych jest ł atwiejsze ni ż my ś lisz ....
Kiełbaski możesz przygotować dzień wcześniej, i albo podawać od razu gorące prosto z wody albo na drugi dzień, podpieczone na grillu, z połówkami cebuli. Dobre r ównie ż na zimno jako wędlina do kanapek. Spotykam się z przyjaciółmi na grilla i robię pyszne kiełbaski, które zawsze wszystkim smakują. Dodatki do kiełbasy to kwestia smaku. Ja najbardziej je lubię z grillowaną cebulą oraz z pastą z awokado. Żeby tylko pogoda nam dopisała. Grillowane kiełbaski podam z pajdami wiejskiego chleba na zakwasie i pastą z awokado .....
...... o czym ciąg dalszy nastąpi.
Sk ładniki na 12 kiełbasek:
4 filety z piersi kurczaka (ok. 1-1,2 kg)
1 łyżka (z czubkiem) kaszy manny
2 łyżeczki suszonego majeranku
2-3 duże cebule
1 łyżeczka soli
Na pastę z awokado :
2 dojrza łe awokado
1 - 2 dojrzałe pomidory malinowe lub gałązkowe
1 op. twarożku śmietankowego
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
sok z 1/2 cytryny
szczypta soli morskiej
1/2 łyżeczki oregano
Przygotowanie:
Awokado umyj starannie, podziel na po ł ówki, usu ń pestkę ze środka, ostrym nożem zetnij sk órk ę. Jeśli awokado jest bardzo dojrzałe, łatwo oddzielisz sk órk ę jednym ruchem ręki. Następnie pokr ój owoce w drobn ą kostkę, skrop sokiem z cytryny i wrzuć do blendera lub rozdrobnij widelcem. Dodaj pozostałe składniki pasty: twarożek śmietankowy, oliwę, s ól i zio ła, wymieszaj.
Świeże filety z kurczaka wł ó ż do zamrażarki. Na wp ó ł rozmrożone posiekaj ostrym nożem lub tasakiem na miazgę. Dodaj 1 łyżkę z czubkiem kaszy manny, dwie łyżeczki suszonego majeranku i p ó ł łyżeczki soli. Dobrze wymieszaj składniki na jednolitą masę. Całość podziel na dwanaście porcji. Z każdej porcji uformuj kiełbaskę - wałeczek o długości 12 cm i średnicy ok. 2-2,5 cm.
C ebulę opłucz, obierz z zewnętrznych warstw, pokr ój na piórka (cienkie plasterki). W g łębokim garnku podgrzej wodę, dodaj pi órka cebuli i sól. Doprowadź do wrzenia. Do wrzątku wł ó ż delikatnie kiełbaski. Następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut. P odawaj od razu gorące prosto z wody lub na drugi dzień podpieczone na grillu.
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2014/08/grillowane-kiebaski-z-kurczaka-z-pasta.html