Wykonanie
Bardzo podobny przepis już zaistniał na moim blogu ale nie mogłam się powstrzymać przez zmodyfikowaną wersję dodatkowymi składnikami :) pyszności !Ciasto :- 2 łyżki
otrębów- 3 łyżki
płatków owsianych-
jajko- 3 łyżki
jogurtu naturalnego- pół łyżeczki
proszku do pieczenia i
sody oczyszczonej-
oregano-
sól i
pieprz- ewentualnie łyżeczka
oliwy do smażeniaNa ciasto:-
szynka-
pomidor-
ser żółty-
keczup :)

Przygotowanie:
Otręby i
płatki owsiane mieszamy z
jajkiem i
jogurtem, przyprawiamy
sola pieprzem i
oregano dodając
proszek do pieczenia i
sodę. Ciasto wychodzi jak gęsta papka więc na rozgrzaną patelnie ( u mnie bez tłuszczu bo ceramiczna ) wylewamy ciasto rozprowadzając delikatnie po patelni. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię. Jedna strona powinna się smażyć około 5 minut w
miedzy czasie doglądając czy ciasto odpowiednio stężało pod wpływem ciepła, wtedy przewracamy naszego omleta na drugą stronę. Jeżeli mamy problem z przewróceniem bo nam się troszeczkę rozwala ( mnie się tak zrobiło ) podważamy go szpatułką przykrywamy przykrywka patelnie o obracamy do góry nogami następnie zsuwamy omlet z przykrywki na patelnię. Dodajemy dodatkowe składniki i podpiekamy do rozpuszczenia
sera :)

Smacznego !