Wykonanie
Czasami warto poświęcić na gotowanie trochę więcej czasu. Zaplanować sobie dzień wcześniej obiad, pozostawić bieganinę za sobą. Wrócić do tradycji i sprawdzonych przez lata sposobów. Wierzcie mi, na prawdę się opłaca. Smak niewyobrażalnie głęboki i intensywny, kolor oszałamiający i radość z jedzenia niebywała.4
marchewki1
pietruszka3
łodygi selera anciowego1 średnia
cebula1 średnia
cukinia żółta2 puszki
pomidorów1 l
bulionu mięsnego4 ząbki
czosnkusól i
pieprzsuszone oreganooliwa z oliwek- Warzywa obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Rozgrzewamy
oliwę i przesmażamy na niej warzywa, na samym końcu dodając
cukinię. Kiedy warzywa się zeszklą doprawiamy je
solą,
pieprzem, suszoną
bazylią i startym
czosnkiem. Całość zalewamy
pomidorami z puszki i
bulionem.Gotujemy na małym ogniu przez 6 godzin. Potrawa cudownie zgęstnieje i nabierze wyrazu. Pod koniec gotowania próbujemy i ewentualnie doprawiamy
solą lub
pieprzem.- Najlepiej smakuje oczywiście z spaghetti.Smacznego:)
