Wykonanie
Ależ ta zupa była pyszna, sama nie mogłam w to uwierzyć... a narzeczony wciągnął 3 dokładki!Składniki:jagnięce
żeberko2
marchewkipietruszkakawałek
seleracukinia zielona
cukinia żółta2
pomidoryszklanka
czerwonej soczewicy2 łyżki świeżego tyminaku3 ząbki
czosnkucebulasól,
pieprz do smaku
oliwa z oliwekŻeberko umyć, wrzucić do garnka, zalać
wodą, dodać
marchewkę,
pietruszkę,
selera i gotować zdejmując szumowiny ok. 2 godzin. Po tym czasie wyjąć
włoszczyznę (u mnie nikt nie lubi takiej rozgotowanej), dodać pokrojoną w kostkę
marchewkę,
cukinię,
cebulę,
pomidory (wcześniej trzeba je sparzyć i zdjąć skórkę),
soczewicę, wyciśnięty
czosnek,
tymianek, posolić i popieprzyć do smaku. Gotować jeszcze ok, 30 minut, sprawdzając twardość warzyw...Smacznego!