ßßß Cookit - przepis na Cukiniowa zupa nie krem na jagnięcym żeberku ugotowana

Cukiniowa zupa nie krem na jagnięcym żeberku ugotowana

nazwa

Wykonanie

Ależ ta zupa była pyszna, sama nie mogłam w to uwierzyć... a narzeczony wciągnął 3 dokładki!
Składniki:
jagnięce żeberko
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
cukinia zielona
cukinia żółta
2 pomidory
szklanka czerwonej soczewicy
2 łyżki świeżego tyminaku
3 ząbki czosnku
cebula
sól, pieprz do smaku
oliwa z oliwek
Żeberko umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać marchewkę, pietruszkę, selera i gotować zdejmując szumowiny ok. 2 godzin. Po tym czasie wyjąć włoszczyznę (u mnie nikt nie lubi takiej rozgotowanej), dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, cukinię, cebulę, pomidory (wcześniej trzeba je sparzyć i zdjąć skórkę), soczewicę, wyciśnięty czosnek, tymianek, posolić i popieprzyć do smaku. Gotować jeszcze ok, 30 minut, sprawdzając twardość warzyw...
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2013/10/cukiniowa-zupa-nie-krem-na-jagniecym.html