Wykonanie
Pin It
W sobotę 23 maja miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach piknikowych organizowanych przez
markę Lubella . W trakcie warsztatów firma zaprezentowała nam swoje nowe produkty, na bazie których przygotowaliśmy różne piknikowe dania. Zapraszam na relację.
Warsztaty kulinarne Piknik z LubelląWarsztaty zostały zorganizowane przez Agencję Synertime i odbyły się w Akademii Kulinarnej Whirlpool na warszawskie Pradze. Blogerki i blogerzy, którzy zjechali z całej Polski gotowali pod czujnym
okiem szefa Piotra Ceranowicza, eksperta kulinarnego
marki Lubella, który w każdej chwili służył nam radą i pomocą.
W trakcie warsztatów zostały nam przedstawione nowości
marki Lubella:
płatki żytnie,
kasza pszenna w woreczkach oraz
makarony pełne ziarno orkisz i żyto.Na bazie tych produktów przygotowaliśmy wspólnie:frittatę ze spaghetti i
oscypkiempiknikową
sałatkę z
kaszy pszennej
sałatkę z
wędzonym łososiemzieloną sałatkę z
makaronem pełne ziarno orkisz
owocowy deser z chrupiącymi
płatkami żytnimi,
truskawkami i
rabarbaremciasto z
rabarbaremUczestnicy warsztatów zostali podzieleni na grupy i każda grupa przygotowywała inne danie. Mojej grupie przypadła w udziale
zielona sałatka z
makaronem pełne ziarno orkisz. Pierwszy raz
jadłam makaron orkiszowy i muszę przyznać, że to był bardzo smakowity pierwszy raz. Do naszej sałatki, oprócz
kaszy pszennej, dodałyśmy ugotowane na twardo
jajka,
rzodkiewki i zblanszowane
zielone szparagi. Wszystko zostało doprawione pysznym domowym
majonezem szczypiorkowym.