ßßß
Po krótkim wprowadzeniu podzieliliśmy się na grupy. Jako, że na warsztatach było tylko trzech facetów, stworzyliśmy razem jeden silny zespół ;) Przygotowywałem danie razem z Dawidem z Right Behing The Kitchen oraz z Tomaszem, który pomaga żonie w prowadzeniu bloga dietolog.eu.Robiliśmy Frittatę ze spaghetti z oscypkiem, szynką dojrzewającą z żurawiną i rukolą.




Blogerki w tym czasie robiły równie ciekawe dania :)Ciasto z rabarbaremOwocowy deser z chrupiącymi płatkami żytnimi, z truskawkami i rabarbaremPiknikowa sałatka z kaszy pszennejSałatka z wędzonym łososiemZielona sałatka z makaronem pełne ziarno z orkiszem

Po przygotowaniu wszystkich potraw przyszła kolej na degustacje i rozmowy przy stole :)Oczywiście jak zawsze na warsztatach wszystkiego spróbowałem i wszystko było pyszne, choć oczywiście męskie danie najlepsze ;)Dzięki warsztatom poznałem też nowe, ciekawe osoby i ich blogi, a także spotkałem się z osobami, które już znałem z poprzednich różnych wydarzeń :)Między innymi miałem kolejną okazję spotkać się i porozmawiać z Kariną, od której dużo się nauczyłem i tak naprawdę gdyby nie jej Ekscentryczny Parowar, to pewnie bym nie pokochał tej formy gotowania i sam bym nie prowadził bloga :) Mam nadzieję, że kiedyś, ktoś również dzięki mnie pokocha tak gotować :) A może już są takie osoby ? ;)
Dziękuję Lubelli za możliwość udziału w warsztatach, za stworzenie okazji do poznania jej nowych produktów i cudowny kosz piknikowy :) Marcinowi za zaproszenie i super organizację całego wydarzenia. Prowadzącym Piotrowi i Annie za przekazaną wiedzę, rady i wiele cennych wskazówek :) Wszystkim uczestnikom za to, że mimo deszczowej pogody za oknem, stworzyli atmosferę taką, że piknik był tak bardzo słoneczny i udany :)
Pozdrawiam wszystkich uczestników jak i czytelników :)Adam