Wykonanie
SKŁADNIKI:300g
truskawki500g
rabarbar2 litry
wody4 duże łyżki stołowe
cukru1 opakowanie
cukru waniliowegoulubiony
makaron :)
Truskawki i
rabarbar dokładnie myjemy, z
rabarbaru odkrajamy kawałek części górnej i dolnej. Pozostałość kroimy na ok 5cm kawałki. Wrzucamy do garnka
rabarbar i
truskawki, gdy zupa się zagotuje i
owoce zmiękną odcedzamy je sitkiem. Do zupy dodajemy
cukry. Można zabielić
śmietaną, ja jednak podaję samą. Ma piękny kolor i zapach bez tego, nie wspominając już o tym że jest mniej kaloryczna.Zupę podajemy letnią z
makaronem.Banalnie proste prawda? Orzeźwiające, a jaki zapach podczas gotowania w domu... Hmmm :)Pamiętajcie w kuchni... Im czerwieńszy wybierzecie podczas zakupu
rabarbar tym jego smak będzie słodszy.
RABARBAR - jest źródłem witamin A,C,E , A a także potasu, kwasu foliowego i błonnika.W surowym
rabarbarze znajduje się kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącze ma właściwości antyrakowe.(źródło: poradnikzdrowie.pl )
Rabarbar -
owoc czy warzywo? Właściwości lecznicze
rabarbaruciasto z
rabarbarem przepis, kompot z
rabarbaru przepis,
rabarbar,
rabarbar leczniczy,
rabarbar ogrodowy,
rabarbar owoc czy warzywo,
rabarbar przepisy,
rabarbar witaminy, właściwości
rabarbaru, zastosowanie
rabarbaruRabarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. W surowym
rabarbarze znajduje się szkodliwy kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącza mają właściwości antyrakowe. W kuchni naturalnie uprawiany
rabarbar stosuje się do końca czerwca,
potem kłącza stają się gorzkie. Skąd roślina przywędrowała do Europy i dlaczego nie mamy pewności czy jest warzywem?http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.htmljest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. W surowym
rabarbarze znajduje się szkodliwy kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącza mają właściwości antyrakowe. W kuchni naturalnie uprawiany
rabarbar stosuje się do końca czerwca,
potem kłącza stają się gorzkiehttp://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.htmljest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. W surowym
rabarbarze znajduje się szkodliwy kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącza mają właściwości antyrakowe. W kuchni naturalnie uprawiany
rabarbar stosuje się do końca czerwca,
potem kłącza stają się gorzkie.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.htmljest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. W surowym
rabarbarze znajduje się szkodliwy kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącza mają właściwości antyrakowe. W kuchni naturalnie uprawiany
rabarbar stosuje się do końca czerwca,
potem kłącza stają się gorzkie.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.htmljest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. W surowym
rabarbarze znajduje się szkodliwy kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącza mają właściwości antyrakowe. W kuchni naturalnie uprawiany
rabarbar stosuje się do końca czerwca,
potem kłącza stają się gorzkiehttp://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.htmljest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. W surowym
rabarbarze znajduje się szkodliwy kwas szczawiowy, ale już upieczone kłącza mają właściwości antyrakowe. W kuchni naturalnie uprawiany
rabarbar stosuje się do końca czerwca,
potem kłącza stają się gorzkiehttp://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.html