Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na naszą ulubioną sałatkę ziemniaczaną. Pojawia się na naszym stole wraz z pojawieniem się na straganach młodychziemniaków. Jest niezastąpiona jak dodatek do grillowanego mięsa. W przepisie podana jest wersja z wystudzonymi ziemniakami, ale równie smaczna będzie gdy sos wymieszamy z letnimi ziemniakami.Jeśli przygotujesz to danie, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie:Składniki: 4 porcjeCzas przygotowania: 40 minutSkładniki:1 kg młodych małych ziemniaków2 łyżki majonezu4 łyżki naturalnego jogurtu2 ząbki czosnku2 łyżki posiekanego koperku1 łyżka posiekanej natki2 łodyżki oregano2 łodyżki majeranku2 łodyżki tymiankusólpieprzWykonanie:Ziemniaki dokładnie płuczemy i gotujemy na parze w mundurkach przez około 20 minut. Czas gotowania zależy od gatunku i wielkości ziemniaków. Ugotowanie ziemniaki odstawiamy do wystygnięcia.Wszystkie zioła kroimy drobno. W misce mieszamy jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i przyprawy.Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na pół. Mieszamy dokładnie z sosem.