Wykonanie
Kuchnia fusion... co to jest ? Z czym to się je ? Ilu kucharzy, tyle różnorakich propozycji. Teoria
mówi, że jest to łączenie ze sobą tradycyjnych przepisów z różnych stron świata, tak aby stworzyć nową kulinarną wariację na ich temat. Sztuka trudna albo prosta, wszystko zależy od punktu widzenia i indywidualnego spojrzenia na potrawę .Składniki:1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego
szpinaku 450 g250 g
ricotty2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
gałki muszkatołowejsólpieprzświeżo starty
parmezan1 opakowanie kokardek Omnomnom
oliwa z oliwek EV
Wykonanie:
Szpinak rozmrażamy i odparowujemy na patelni z odrobiną
oliwy, dodajemy posiekany drobniutko
czosnek, lekko go przesmażamy ze
szpinakiem. Warzywa odstawiamy z ognia, dodajemy do nich
ricottę,
przyprawy i dokładnie mieszamy i przykrywamy, żeby nie wystygł.W międzyczasie
makaron gotujemy zgodnie z sugestiami producenta na opakowaniu, pamiętając aby przy odcedzaniu zostawić 2-3 łyżki
wody z gotowania. Dodamy je do sosu
szpinakowego, żeby go lekko rozrzedzić. Gorący
makaron od razu mieszamy z sosem, nakładamy na talerze i obficie posypujemy
parmezanem.