Wykonanie
Pasty do
pieczywa robię dosyć często...z
ryby, jajeczną, z
wątróbki , z
kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują.Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w
awokado i to był strzał w 10. Pasta jest
maślana, pyszna i aromatyczna.Gorąco polecam.

Składniki:1 dojrzałe
awokado1
czerwona papryka100 g
sera białego1 ząbek
czosnkukilka listków
bazylii2 gałązki
szczypiorku2-3 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyją pestkę i cały środek
owocu.
Paprykę opalić palnikiem lub na gazie, aż skórka będzie czarna.Włożyć do foliowego woreczka i poczekać aż
papryka się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera.
Awokado,
ser i
czosnek przecisnąć przez praskę.
Paprykę,
bazylię i
szczypiorek drobno pokroić.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać
olej i porządnie wymieszać.Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.

Pasta smakuje wybornie zaraz po przygotowaniu. Ja podałam ją na
bułce wrocławskiej.Smacznego:)