ßßß Cookit - przepis na Pasta z awokado, pieczonej czerwonej papryki i twarogu

Pasta z awokado, pieczonej czerwonej papryki i twarogu

nazwa

Wykonanie

Pasty do pieczywa robię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują.Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w awokado i to był strzał w 10. Pasta jest maślana, pyszna i aromatyczna.Gorąco polecam.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 czerwona papryka
100 g sera białego
1 ząbek czosnku
kilka listków bazylii
2 gałązki szczypiorku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyją pestkę i cały środek owocu. Paprykę opalić palnikiem lub na gazie, aż skórka będzie czarna.Włożyć do foliowego woreczka i poczekać aż papryka się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera.Awokado, ser i czosnek przecisnąć przez praskę.Paprykę, bazylię i szczypiorek drobno pokroić.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać olej i porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pasta smakuje wybornie zaraz po przygotowaniu. Ja podałam ją na bułce wrocławskiej.Smacznego:)
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/01/pasta-z-awokado-pieczonej-czerwonej.html