Wykonanie
W stylu włoskim, ale po polsku. Tak jak lubię! Mogłabym jeść je na śniadanie i na kolację i tak do końca życia! ;)
![](/Data/Images/kulinarnaja.blogspot.com\2012_slash_08_slash_letnia-bruschetta/l/917987279.JPG)
SKŁADNIKI:-
bagietka wiejska-
awokado- 2
pomidory- 1/3 dużej,
czerwonej papryki- 3 ząbki
czosnku- kilka liści
bazylii- sok z połowy
limonki- objętościowo co soku tyle samo
oliwy z oliwek-
sól i
pieprz![](/Data/Images/kulinarnaja.blogspot.com\2012_slash_08_slash_letnia-bruschetta/l/-935285431.JPG)
![](/Data/Images/kulinarnaja.blogspot.com\2012_slash_08_slash_letnia-bruschetta/l/773574407.JPG)
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę rozkrajamy na pół i dzielimy wg. gustu na mniejsze kromki. Warzywa myjemy,
awokado i
pomidory obieramy ze skórki. Wszystko kroimy na bardzo drobną kosteczkę.
Czosnek przeciskamy do warzyw. Dodajemy
sok z limonki i
oliwę i posiekaną
bazylię. Przyprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Gdy wszystko ładnie się wymiesza, farsz nakładamy na
bagietkę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym (tylko górna grzałka) do 180st.C kładąc blachę bliżej górnej grzałki. Czekamy aż wszystko się zapiecze. Smacznego!
![](/Data/Images/kulinarnaja.blogspot.com\2012_slash_08_slash_letnia-bruschetta/l/1975404437.JPG)