Wykonanie
            W stylu włoskim, ale po polsku. Tak jak lubię! Mogłabym jeść je na śniadanie i na kolację i tak do końca życia! ;)

SKŁADNIKI:- 
bagietka wiejska- 
awokado- 2 
pomidory- 1/3 dużej, 
czerwonej papryki- 3 ząbki 
czosnku- kilka liści 
bazylii- sok z połowy 
limonki- objętościowo co soku tyle samo 
oliwy z oliwek- 
sól i 
pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę rozkrajamy na pół i dzielimy wg. gustu na mniejsze kromki. Warzywa myjemy, 
awokado i 
pomidory obieramy ze skórki. Wszystko kroimy na bardzo drobną kosteczkę. 
Czosnek przeciskamy do warzyw. Dodajemy 
sok z limonki i 
oliwę i posiekaną 
bazylię. Przyprawiamy 
solą i 
pieprzem do smaku. Gdy wszystko ładnie się wymiesza, farsz nakładamy na 
bagietkę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym (tylko górna grzałka) do 180st.C kładąc blachę bliżej górnej grzałki. Czekamy aż wszystko się zapiecze. Smacznego!

