ßßß Cookit - przepis na Letnia bruschetta

Letnia bruschetta

nazwa

Wykonanie

W stylu włoskim, ale po polsku. Tak jak lubię! Mogłabym jeść je na śniadanie i na kolację i tak do końca życia! ;)
SKŁADNIKI:
- bagietka wiejska
- awokado
- 2 pomidory
- 1/3 dużej, czerwonej papryki
- 3 ząbki czosnku
- kilka liści bazylii
- sok z połowy limonki
- objętościowo co soku tyle samo oliwy z oliwek
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę rozkrajamy na pół i dzielimy wg. gustu na mniejsze kromki. Warzywa myjemy, awokado i pomidory obieramy ze skórki. Wszystko kroimy na bardzo drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy do warzyw. Dodajemy sok z limonki i oliwę i posiekaną bazylię. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy wszystko ładnie się wymiesza, farsz nakładamy na bagietkę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym (tylko górna grzałka) do 180st.C kładąc blachę bliżej górnej grzałki. Czekamy aż wszystko się zapiecze. Smacznego!
Źródło:http://kulinarnaja.blogspot.com/2012/08/letnia-bruschetta.html