Pyszny keks z jabłkami i bakaliami - proste ciasto z jabłkami, które wyjdzie każdemu.Wilgotny, orzechowo-migdałowy, naprawdę łatwy jabłecznik :)SKŁADNIKI2 szklanki mąki tortowej1 szklanka cukru pudru3 jajka1/2 kostki masła1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1 szklanka posiekanych orzechów włoskich1/2 szklanki płatków migdałowych5 niedużych jabłekPRZYGOTOWANIEMąkę przesiewamy z proszkiem i sodą.Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po jednym jajku, a następnie stopniowo wsypujemy mąkę.Kiedy masa będzie gładka dodajemy siekane orzechy, migdały i obrane i pokrojone w małą kostkę jabłka. Całość mieszamy łyżką. Foremkę keksową o wymiarach 30x12 cm wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Smacznego :)Do ciasta można też dodać rodzynki :)