Wykonanie
Dynia zupy nie doczekała bo została zużyta do ciasta. Nie wiem co ze mną nie tak, jakoś nie jestem wstanie przekonać się do dyni. Kombinuję, testuję, doprawiam i nic.chyba po prostu nie moje smakiCiasto
dyniowo -
jabłkowe z dodatkiem
orzechów włoskich. Jest mocno wilgotne, a w smaku pozostawiam to waszej ocenie,Na standardowo foremkę babkową potrzebujemy:2 szklanki utartej dyni,2 starte
jabłka,350 gr
mąki,200 g
masła150 g
cukru3
jajka,3 łyżki kwaśnej śmi etanypól łyżeczki
sody,1 łyżeczką
proszku do pieczenia,
przyprawa korzenna.garść posiekanych
orzechów włoskichMasło ucieramy na puszystą masę z
cukrem, następnie dodajemy
jajka, i nadal miksując dosypujemy
mąkę proszek i
sodę oraz
przyprawę korzenną, dodajemy
śmietanę i nadal ucieramy.Na sam koniec dodajemy odciśnięte z nadmiaru soku
owoce i warzywa i
orzechy Pieczemy 60 min w temp. 180 st jeśli jest taka potrzeba na ostatnie 10 min można skręcić piekarnik do 150.