ßßß
SKŁADNIKIpodwójna pierś kurczaka1 duża cebula400g chińskiej mieszanki na patelnięoliwa lub olej do smażeniasól, pieprzpapryka ostra w proszkuchili w proszkusosu sojowy ciemnego2 woreczki brązowego ryżuPRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oliwie.Dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka. Smażymy kilkaminut na dużym ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy mrożone warzywa, 2 łyżeczki ostrej papryki,szczyptę chili i 2 łyżki sosu sojowego. Mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy ok. 12 minut, aż warzywa zmiękną. Podajemy z ryżem.Jeśli ktoś nie lubi bardzo pikantnych dań - uwaga na ilość chili :)