ßßß
1/2 kg wołowiny1 duża cebula3 ząbki czosnku1 papryka c zerwona1 papryka żółta1 litr bulionu wołowego2 łyżki oliwypuszka czerwonej fasolipuszka pomidorów w kawałkach1 łyżeczka tymianku - najlepiej świeżego2 łyżki słodkiej papryki2 łyżeczki ostrej paprykiszczypta chilisól, pieprzPRZYGOTOWANIECebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy w garnku na oliwie.
Dodajemy mięso pokrojone w kostkę. Smażymy przezchwilę na dużym ogniu. Dodajemy pokrojone w kostkępapryki. Zalewamy bulionem wołowym. Gotujemy podprzykryciem przez około 30 minut. Dodajemy pomidoryrazem z zalewą i odsączoną fasolę.Przyprawiamy solą,pieprzem, paprykami i tymiankiem. Gotujemy jeszcze przez około 10 minut.Podajemy z białym pieczywem