ßßß
Cookit - przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i z truskawkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biszkopt z bitą śmietaną i z truskawkami
Składniki
Jajko
Proszek do pieczenia
Cukier
Sól
Mąka
Cukier wanilinowy
Śmietana śnieżka
Galaretka truskawkowa
Mleko
Truskawka
Wykonanie
Składniki:5
jajek
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
3/4 szklanki
cukru
szczypta
soli
1 szklanka
mąki
1/2 op
cukru wanilinowego
1 op
śnieżki
2
galaretki truskawkowe
200 ml zimnego
mleka
400 ml wrzątku2 szklanki pokrojonych
truskawek
Białka
ubij z
solą
. Pod koniec dodaj
cukry
.Cały czas ubijając dodawaj
żółtka
.Na koniec wsyp
mąkę
i
proszek do pieczenia
,wymieszaj.Formę wyłóż papierem do pieczenia,przelej ciasto i piec w 180 C przez ok 35 minut.Gotowy
biszkopt
wystudź i przekrój na pół.
Galaretki
rozpuść w 400 ml wrzątku i odstaw by ostygła.
Mleko
ubij ze
śnieżką
,dodaj przestudzoną
galaretkę
i wymieszaj,Do ubitej
śmietany
dodaj
truskawki
i delikatnie wymieszaj łyżką.Na spód
biszkoptu
wyłóż ubitą
śmietanę
,wyrównaj i przykryj drugim blatem ciasta.Wstaw do lodówki na kilka godzin.Gotowy
biszkopt
możecie np posypać
cukrem pudrem
lub polać polewą z
białej czekolady
.
Źródło:
http://aroundtheflavors.blogspot.com/2015/06/biszkopt-z-bita-smietana-i-z-truskawkami.html
Przepisy powiązane
Biszkopt z truskawkami - Sponge cake with strawberries
Ciasto z truskawkami i śnieżką
Racuchy z truskawkami
Babeczki z truskawkowym sosem
Bardzo truskawkowy przekładaniec
Składniki powiązane (0)