ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegomąka z pełnego przemiału 150 gramówmąka biała 150 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptamasło 90 gramówcukier 100 gramówmleko 1 szklanekjajka 2 sztuktruskawki 500 gramówmasło 3 łyżek stołowychcukier 75 gramówWykonanie:Przesiane obie mąki wymieszać z proszkiem i solą. mikserem ubić masło z cukrem, aż masa będzie gładka. Dodać po jednym jajku, ubijając mikserem, za każdym razem czekając, aż się całkiem połączy z masą. Stopniowo dodawać suche składniki i mleko. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak bu babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek.Sos truskawkowy: stopić 3 łyżki masła w rondlu ustawionym na wolnym ogniu. Włożyć oczyszczone truskawki, wsypać cukier i gotować, mieszając od czasu do czasu ok. 15 minut, aż truskawki się rozpadną.Polać babeczki i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-21Pychota!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: