Wykonanie
            
składniki:-500 g 
mąki kukurydzianej-1 1/2 łyżki 
proszku do pieczenia-szczypta 
soli-230 g drobnego 
cukru-4 
jajka-350 ml 
mleka-170 g roztopionego, ostudzonego 
masła-50ml 
likieru amaretto-30dkg pokrojonych w kostkę 
truskawek-
cukier puder do posypaniaTym razem upiekłam coś zupełnie nowego.Pierwszy raz do muffin użyłam 
mąki kukurydzianej,smak jest zupełnie inny niż ze zwykłej 
mąki. A kształt uzyskałam dzięki świetnym sylikonowym foremkom zakupionym w Empiku.Smacznego :-)

sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z 
cukrem na puszystą masę dodajemy szczyptę 
soli mleko.
likier ,
mąkę zmieszaną z 
proszkiem do pieczenia.Stopniowo wlewamy roztopione 
masło.Miksujemy wszystko na małych obrotach,do momentu,aż składniki się połącza,ale nie za długo.Dodajemy pokrojone w kostkę 
truskawki.Ciasto wylewamy do połowy foremek .Pieczemy w 190 stopniach do suchego patyczka.Odstawiamy do ostygnięcia,następnie posypujemy 
cukrem pudrem.