Wykonanie
Składniki:2
papryki pokrojone w kostkępuszka
czerwonej fasolipuszka
pomidorówok 400 g
mięsa np
schabu lub
kurczaka pokrojonego w kostkę2 średnie
cebule pokrojone w piórkaszklanka
wody lub
bulionu warzywnego3 łyżki
oliwy z oliwekprzyprawy do smaku:
chili powinno go być ciut więcej..
słodka papryka,
czosnek,
pieprz,
ostra papryka,
oregano,
sól100 g
ryżuMięso przełóż do miseczki,dodaj
oliwę i
przyprawy,wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok godzinę.Gotowe
mięso podsmaż,dodaj połowę
cebuli i
paprykę. Dodaj
pomidory i
fasolę,duś pod przykryciem przez ok 20-25 minut.Pozostałą
cebulę podsmaż na patelni,dodaj
ryż,odrobinę
słodkiej papryki i
bulion. Gotować aż
ryż zmięknie.