ßßß
wegańska, bezglutenowa(2 duże lub 4 małe porcje)- ok. 500 g surowego bobu- 1 opakowanie rukoli - ok. 250 g- 1 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę- garść świeżych listków mięty- garść świeżych listków kolendry- 1 porcja klasycznego sosu vinegrette z dodatkiem białego wina*- do posypania: uprażone na patelni orzeszki PiniUmyty b ób gotuję w wodzie do miękkości (ok. 10-15 min). Należy pamiętać, że wrzucamy go do zimnej wody i gotujemy pod przykryciem. Ugotowany bób odcedzam na sitku, przelewam zimną wodą, pozostawiam do ostygnięcia i obieram.Do przygotowanego w dużej misce klasycznego sosu vinegrette z dodatkiem białego wina* wrzucam posiekaną miętę, kolendrę, rukolę, obrany bób, pokrojone w kostkę awokado. Wszystko dokładnie mieszam.Wykładam moją sałatkę na talerze i posypuję uprażonymi orzeszkami PiniSmacznego!*Klasyczny sos vinegrette z dodatkiem białego wina- 1 łyżka octu winnego- 1-2 łyżki białego wina- 3 łyżki oliwy- szczypta soli morskiej- świeżo zmielony pieprzWszystkie składniki dokładnie mieszam.