Wykonanie
Zapiekanie dania w piekarniku - jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania obiadów. Zapiekane warzywa z
karkówką są bardzo delikatne. ale i treściwe. Polecam każdemu, kto lubi jeść konkretnie, ale bez zbędnych kalorii :)Składniki:5
ziemniaków4 plastry
karkówki2
marchewkicebulakawałek
poraoliwa z oliwekćwiartka
jabłkaPrzyprawy:
kminek,
majeranek,
wegeta,
pieprz,
chilli,
czosnek1. Warzywa obrać,
ziemniaki pokroić w talarki,
marchewkę w słupki,
cebulę w cząstki, a
pora w małe krążki.
Karkówkę posypać
przyprawami. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym.
2. Ćwiartkę jabłuszka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach na zapiekankę. Rozsmarować. Całość polać
oliwą z oliwek. Piec przez 45 minut w temp. 180*C, co jakiś czas podlewając
wodą spod zapiekanki.