Wykonanie
Bardzo prosty przepis, nie wymaga wcześniejszego obsmażania
mięsa.
Mięso było niezwykle miękkie, nie dawało się kroić w plastry gdyż rozpadało się na drobne kawałki. Sos wyszedł aromatyczny, jeżeli wyda nam się zbyt rzadki, można go przełożyć na patelnię i na niej i doprawić i zagęścić
masłem zmieszanym z odrobiną
mąki.przepis Food.com

składniki (na 4 porcje)1000 g kg chudej
wołowiny na pieczeń ( u mnie
antrykot)1/4 szklanki
octu z
czerwonego wina1/4 szklanki
oleju roślinnego1/4 szklanki
keczupu3 łyżki
sosu sojowego1 łyżeczka suszonego
rozmarynu lub 2 - 3 świeżego1/2 łyżeczki
czosnku w proszku - lub 2 - 3 zgniecione ząbki1 łyżeczka
musztardykieliszek
czerwonego winaprzygotowanie Wolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją.
Mięso umyć i osuszyć . Umieścić pieczeń w misie wolnowaru. Wymieszać
ocet,
olej,
ketchup,
sos sojowy,
rozmaryn,
czosnek w proszku i
musztardę, dodać
wino. Polać pieczeń. Wolnowar ustawić na program low (80 - 90 st. C) i gotować przez 8 godzin aż
wołowina będzie bardzo miękka. Podawać z tłuczonymi
kartoflami i
sałatą. Smacznego!

