Wykonanie
Pyszne danie z kaczych nóg marynowanych w azjatyckich przyprawach. Upieczone nogi maja pyszną i pięknie brązową skórkę. Polecam!przepis ze strony Food.com

składniki2 kg nogi kaczemarynata3 ząbki
czosnku2 gwiazdki
anyżu1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
płatków czerwonej papryki chili2 łyżeczki
oleju sezamowego3 łyżki
sosu sojowego3 łyżki słodkiego sosu
chili2 łyżki
octu ryżowego4 łyżki
wina imbirowego ( zastąpiłam
białym winem wymieszanym ze startym
imbirem)przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Umyte i osuszone nogi włożyć do marynaty i marynować przez około 8 godzin , co jakiś czas przewracając.Rozgrzać piekarnik do 160st.CWyjąć
kaczkę z marynaty i ułożyć na blasze pokrytej folią, lub na blaszce z rusztem (wygodniej)Piec przez 2 godziny, co jakiś czas odwracając, lub do momentu kiedy
mięso będzie bardzo miękkie i ładnie przypieczone. W czasie pieczenia odlewać wytopiony tłuszcz.Podawać
kaczkę z
ryżem lub
makaronem ryżowym. Smacznego!



