ßßß
Cookit - przepis na INDYK W SOSIE ŚMIETANOWYM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
INDYK W SOSIE ŚMIETANOWYM
Składniki
Indyk
Śmietana 18%
Jogurt naturalny
Sól
Pieprz
Koperek
Natka pietruszki
Ziele angielskie
Liść laurowy
Mąka
Marchew
Olej
Wykonanie
Mięso z indyka
jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Trzeba obalić w końcu mit, że jest suche i niesmaczne... przecież tak naprawdę to wszystko zależy od tego, jak je przyrządzimy.A możliwości jest co niemiara! Tak więc starajmy się, aby to pyszne
mięsko
jak najczęściej gościło na naszych stołach :)U mnie dziś w pysznym sosiku
śmietanowym
:)Składniki:pierś z
indyka
2 łyżki kwaśnej gęstej
śmietany 18%
4 łyżek
jogurtu naturalnego
(greckiego)
sól
pieprz
koperek
lub
natka
ziele angielskie
liść laurowy
mąka
do zagęszczenia sosu1
marchewka
olej
Wykonanie:Pierś z
indyka
kroimy w poprzek włókien na kawałki. Solimy i
pieprzymy
. Smażymy na małej ilości
oleju
z każdej strony tylko kilka minut, w celu zamknięcia
porów
. Podsmażone
mięso
zalewamy
bulionem
, tak aby zakrył
mięso
; dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę 1
marchewkę
,
liść laurowy
i
ziele angielskie
. Gotujemy na małym ogniu do miękkości
mięsa
.W szklance mieszamy 2 łyżki
mąki
z
wodą
i zaciągamy nasz sos. Następnie dodajemy
śmietanę
,
jogurt naturalny
i
koperek
lub
natkę pietruszki
. Doprawiamy całość
solą
i
pieprzem
. Podajemy z
ryżem
lub
kaszą kuskus
.Smacznego !
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/07/indyk-w-sosie-smietanowym.html
Przepisy powiązane
STEKI Z INDYKA W ŚMIETANOWYM SOSIE
GOTOWANY SCHAB W SOSIE KOPERKOWO-MARCHEWKOWYM
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków.
Zupa koperkowa
Bitki wieprzowe
Składniki powiązane (0)