ßßß
Składniki:1 kg marchewki1 l rosołuśrednia cebula2 łyżeczki miodu gryczanegooliwałyżeczka nasion kolendryłyżeczka kuminupieprzsólboczek pokrojony w cienkie plastryopcjonalnie: pół szklanki mleczka kokosowegoWykonanie:Marchewkę obierz i pokrój w kawałki i rozłóż na macie do pieczenia. Skrop oliwą i miodem. Wymieszaj całość (rękami). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z funkcja grilla i piecz aż marchewka zmięknie. Możesz także zrobić to na grillu. Gdy marchew będzie gotowa na matę ułóż plastry boczku i także grilluj aż stanie się chrupiący. W tym czasie cebulę pokrój w półplasterki i podsmaż na oleju żeby stała się szklista. Gdy cebula i marchew będą gotowe zmiksuj je na gładką masę (miksuj aż masa będzie naprawdę gładka). Dodaj trochę bulionu lub wody żeby łatwiej się miksowało. Bulion zagotuj i wrzuć do niego zmiksowane warzywa. Przypraw kolendrą, kuminem, solą i pieprzem. Jeśli zdecydujesz że dodajesz mleczko kokosowe wlej je także. Gotuj przez chwilę, zmiksuj jeszcze raz i podawaj od razu z plastrem boczku.