Kolejny przepis związany z testowaniem Broil King'a.To szalone połączenie "chodziło" za mną od jakiegoś czasu. Hamburger ze słodką karmelizowaną cebulą sprawdził się znakomicie dlatego teraz postanowiłam wpakować do bułkimaliny. Eksperyment się opłacił! Całość zaskakuje składnikami ale hamburger jest tak pyszny, że jest wart wypróbowania. Maliny i ser pleśniowy to zgrany duet. Do tego pieczone mięso i rukola. Kolejny "przebój' na grilla:)Inne pomysły na hamburgera z grilla znajdziecie tu i tu .Składniki:500 g mięsa mielonegosólpieprzgarść rukolikilka plastrów sera pleśniowegołyżeczka majonezubułki hamburgeroweMaliny:szklanka malin (mrożone trzeba rozmrozić)łyżka cukru2 łyżki octuowocowego (najlepiej malinowego)pół papryczki chili lub chili w płatkach (wg gustu)Wykonanie:Mięso mielone przełóż do miski przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj i uformuj kotlety. Wstaw je do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj dip malinowy. Podgrzej na małym ogniu ocet z cukrem. Gdy cukier się rozpuści dodaj maliny. Kiedy tylko zaczną puszczać sok dodaj chili. Podgrzewaj aż sok się zredukuje. Odstaw.Mięso wyjmij z lodówki i grilluj na dobrze rozgrzanym grillu. Po kilka minut z każdej strony (lub dłużej wg własnych upodobań). Bułki hamburgerowe także połóż na grillu aby lekko się przypiekły. Spód bułki posmaruj majonezem rozłóż rukolę, mięso, maliny i ser pleśniowy.Smacznego!