Wykonanie
No i przyszedł czas na moje ukochane "robaki". Ultra szybki pomysł na grilla bo
krewetki nie potrzebują spędzić na nim wiele czasu. Same w sobie są pyszne i naprawdę nie trzeba się wysilać. Fantastycznie wyglądają i genialnie smakują. Koniecznie wypróbujcie:)

Składniki:20 surowych
krewetek (moje były w pancerzach)2 łyżki
olejusólpieprzdip:szklanka
malin2 łyżki
octu owocowego3/4 łyżki
cukruobrany kawałek
imbiru (wielkości kciuka)patyczki do grillowaniaWykonanie:
Krewetki pozbaw pancerza. Małym
ostrym nożem usuń ciemną żyłkę na grzbiecie
krewetki. Umyj je i wrzuć do miski. Dodaj
olej,
sól i
pieprz. Wymieszaj rekami. Każdą
krewetkę nabij na patyczek do grillowania. Grilluj
krewetki na dobrze rozgrzanym grillu przez ok 5 minut, w zależności do wielkości, raz obracając.Przygotuj dip.
Maliny wrzuć do garnka. Dodaj
ocet i
cukier. Podgrzewaj aż puszczą sok. Dodaj bardzo drobno posiekany
imbir. Gotuj aż cały sok odparuje. Przełóż do małej miseczki. Podawaj z
krewetkami.Smacznego!